Nezavisna općinska lista Župe dubrovačke

Nositelj liste: Stijepo Galjuf

       

Dobrodošli na službene stranice Nezavisne općinske liste Župe dubrovačke!

Dragi birači,
vođenje općine težak je i odgovoran posao, možda čak i najneposredniji oblik služenja zajednici. Svi znamo kako je ponekad teško pomiriti nekoliko različitih interesa i potreba stanovnika različitih naselja. Međutim, ako već godinama postoje problemi koji se ne rješavaju, vrijeme je da damo šansu onima za koje mislimo da imaju snage i znanja konačno riješiti probleme i osmisliti dugoročan plan razvoja općine. S novim izmjenama zakona ukida se poglavarstvo, tako da je Općinsko vijeće još više dobilo na važnosti. Svake četiri godine imamo priliku svojim glasom pokazati što mislimo o onima koji vode općinu u naše ime, onima koje smo izabrali na prošlim izborima. Svi oni koji nisu izašli na izbore glasovati, također su ih izabrali svojim neizlaskom, odnosno prepustili su nekome drugome da izabere umjesto njih. Dakle, ako nismo glasovali nemamo pravo ni kritizirati, stoga izađite na izbore i glasujte jer jedino tako dajemo puni doprinos razvoju lokalne zajednice i preuzimamo odgovornost za uvjete u kojima živimo.

Nismo naš izborni program pisali konzultirajući se s „centrima moći“ ili stranačkim središnjicama, nego smo razgovarali upravo s Vama. Tako je nastao naš program, kao lista mogućih rješenja za ono što Vas tišti. Način na koji smo program izradili će ujedno biti i način na koji će naši vijećnici sutra djelovati u radu Općinskog vijeća: nastavit ćemo komunicirati s Vama, našim sugrađanima, koji ste nam poklonili povjerenje i čije interese zastupamo u Općinskom vijeću. Naravno da ćemo nastaviti razgovor sa svojim susjedima i sugrađanima nakon ulaska u Vijeće općine, jer tek tad počinje pravi posao oko provedbe brojnih projekata koje smo zamislili, a mi ćemo svojim radom kroz Vijeće pokazati da smo u stanju brže, kvalitetnije i smišljenije doprinijeti razvoju Župe. Svjesni smo da se mnogi projekti za koje se zalažemo ne mogu objektivno tako skoro ostvariti, ali u trenutku kada se donose detaljni urbanistički planovi mislimo da je iznimno važno predvidjeti i ucrtati što više budućih objekata i infrastrukturnih pravaca koji će biti važni za dugoročan razvoj naše općine.

Naš izbor da budemo nezavisna lista, a ne još jedna politička opcija, ima za cilj i osnažiti svijest da je demokracija nužna tijekom cijelog vijećničkog mandata, a ne samo neposredno prije i na sam dan izbora, kao što je dosad najčešće bio slučaj. Dopustite nam da Vam pokažemo kako smo zamislili rješenje gorućih problema naše općine i ukoliko smatrate da smo zavrijedili da nam poklonite svoje povjerenje i da Vas predstavljamo u Općinskom vijeću, podržite našu listu izlaskom na izbore u nedjelju 17. svibnja i zaokružite broj uz Nezavisnu općinsku listu nositelja Stijepa Galjufa. Dopustite nam da vratimo općini njenu osnovnu svrhu: da bude servis stanovništvu u rješavanju svakodnevnih životnih potreba i problema.

Stijepo Galjuf
Nositelj liste